Over Ons

Couvent & C° Wine & Spirits, gevestigd in Lennik, is een Belgische wijngroothandel  die werd opgericht in 1994  door Kris Couvent. De wortels van onze activiteiten vestigden zich al langer geleden in de prachtige streek Bordeaux. Hier creëren en verdelen we onze eigen wijnen van L’Esprit Couvent, en staan we ook andere wijndomeinen, zoals Château Pabus en Château Lamothe de Haux, bij met het produceren en verdelen van hun wijnen. 

 

Met Couvent & C° Wine & Spirits zorgen we voor de vertegenwoordiging en verdeling van deze wijnen op de Belgische en mondiale markt. Zowel particulieren, horeca als bedrijven kunnen bij ons terecht voor kwalitatieve wijnen en professioneel advies.

 

Couvent & C° heeft het privilege om mee betrokken te zijn bij de productie van alle wijnen die het verdeelt. Dit zorgt ervoor dat onze wijnen enorm goed afgestemd zijn op de voorkeuren en smaken van onze klanten, en we de afstand tussen de wijngaard en het glas tot het minimum beperken. Hierdoor hebben we volledige controle op de distributie van onze wijnen. Door zonder bijkomende tussenpartijen te werken kunnen we onze klanten ook steeds de beste tarieven garanderen.

 

Team

 

Kris Couvent bouwde zijn carrière op als wijnhandelaar en wijnmaker. In 2004 verwerft hij het wijndomein Château Pabus in Sadirac en wordt wijnbouwer. Zijn fascinatie loopt terug tot zijn kinderjaren: zijn ouders, grote liefhebbers van franse wijnen, reisden vaak naar Frankrijk om kastelen en wijngaarden te ontdekken. Ongetwijfeld stond geschreven dat de jonge Kris Couvent het ver zou brengen in de wijn... Na zijn studies in België, verdiepte hij zich aan de universiteit van Bordeaux. In deze periode logeerde hij op Chateau Lamothe de Haux en liep er stage. Hij werd er kind aan huis. Later deed hij ook als stagiair ervaring op bij het huis Etablissements Antoine Moueix uit Libourne, dat gekend was als eigenaar van verschillende prestigieuze crus zoals Château Taillefer in Pomerol en Château Fonplégade in Saint-Emilion.

 

Andrea Couvent is de jongste dochter van Kris. Naast haar studies Recht, Economie en Bedrijfskunde in Leuven helpt ze haar vader gepassioneerd met de zaak verder uit te bouwen. Ook voor Andrea had wijn al van jongs af aan een belangrijke rol en bracht ze heel wat tijd door tussen de wijnranken. Haar frisse en vernieuwende blik zorgt er bovendien voor dat de band met een nieuwe generatie wijnliefhebbers een belangrijke plaats krijgt in het ondernemen Couvent & C° Wine & Spirits.