Onze wijnhuizen

Château Pabus is het meest prestigieuze wijnhuis in het gamma; Kris Couvent beheert er de wijnproductie en commercialisatie.
Daarnaast produceert hij wijnen onder het label L’Esprit
Couvent, en is hij actief voor Château Lamothe de Haux, en Champagne Couvent Fils.

Château Pabus

Uitzonderlijke Bordeaux, gemaakt zonder compromissen.

Château Pabus heeft de ambitie om een van de beste wijnen uit Bordeaux te zijn. Bij elke keuze en investering wordt geen enkel compromis gemaakt. Iets wat je enkel van de meest exclusieve wijndomeinen zou verwachten.

De vinificatie combineert traditie en innovatie. Zo is de eerste wijn, Château Pabus, deels gerijpt op nieuwe Franse eiken vaten, wat de fluweelzachte merlot druiven extra body geeft.
Terwijl de Argile de Pabus, enkel gerijpt op amforen, een pure reflectie is van de terroir en het fruit van het wijndomein.

Kris Couvent staat in voor het volledige beheer van de het wijndomein, inclusief de productie en commercialisatie van de wijnen.

Naar de website van Château Pabus

De Château Pabus wijnen

Château Lamothe de Haux

Traditionele Bordeaux van een familiaal wijndomein.

Château Lamothte de Haux is al vier generaties in het bezit van de familie Neel - Chombart. De wijngaard van 80 hectare, die sinds 1991 ook de wijnstokken van Château Manos omvat, is gelegen op de top van een klei-kalksteen heuvel. De wijnen zijn traditioneel Bordeaux: elegant, harmonieus, met een mooie structuur.

De nieuwste wijn van het huis, Madame Etienne, kiest een nieuwe weg, met een moderne vinificatie die resulteert in uitgesproken aroma’s van rood fruit.

Kris Couvent deed stage bij Château Lamothe de Haux in 1992, hij was toen student aan de Université de Vin van Bordeaux. Sinds 2012 staat hij mee in voor de vinificatie van de wijnen en de internationale verkoop.

Naar de website van Château Lamothe de Haux.

De Château Lamothe de Haux wijnen

Couvent Fils Champagne

Kleinschalig, kwalitatief en traditioneel champagnehuis.

Couvent Fils is een familiebedrijf dat vandaag wordt beheert Sylvie en Gérard Monnin. Als kinderen van wijnboeren en landbouwers uit de Champagne, zijn ze verknocht aan de cultuur en terroir van hun streek. Wijn maken betekend voor hen "zorgen voor": zorgen voor de wijnstok, waarvan ze de vruchten telen, maar ook voor hun terroir en zijn bodem.

Zo laten ze hun percelen begrassen om de biodiversiteit te bevorderen, en doen ze enkel aan mechanisch wieden. Het resultaat proef je in het glas. Uitstekende druiven, en een verzorgde, klassieke vinificatie, resulteert in excellente Champagnes.

Kris Couvent werkt samen met Couvent Fils voor de vinificatie van hun Champagnes.

Naar de Couvent Fils website

Bubbels Couvent & fils

L'Esprit Couvent

Innovatief wijnmaken met respect voor de Bordelaise traditie.

Kris Couvent produceert wijnen onder zijn eigen label “L’Esprit Couvent”. Hij gebruikt hiervoor druiven van bevriende wijnboeren en wijnhuizen uit Bordeaux.

Kris kent de wijndruiven uit Bordeaux als geen ander. En is zich bewust van de evolutie in smaak van de moderne wijnliefhebber. Het zet hem aan tot innoveren en vernieuwende vinificaties, steeds met respect voor de tradities van Bordeaux. Het resultaat is een karaktervolle schuimwijn, witte en rode Bordeaux die je steeds blijft verrassen.

Naar de L'Esprit Couvent website

De L'Esprit Couvent wijnen